728x90
728x90

한국에서 시어머님이 참깨를 주셨는데. 이게 볶은 참깨가 아니라 생 참깨였어요. 

마트에 가도 볶지 않은 참깨를 살수 있는데요. 볶은거는 잘못 사면 기름 쩐내라고 하죠? 그러니깐 볶지 않은걸 사서 먹기 전에 볶는게 제일 고소하긴 해요. You can buy raw sesame seeds and roast them before you eat so it tastes better than you buy the roasted sesame seeds. You can see some restaurants (in US) use raw sesame seeds, those are unroasted, in the dishes but that is not right. You have to roast the sesame seeds so your food tastes better for the roasting seeds. 

1. 이건 생 참깨에요. This is raw sesame seeds.

 

 

 

2. 채를 두고 물에 조물조물 씻어 줍니다.

A. Put the sesame seeds on the fine mesh strainer net baskets and put the big bowls under the strainer net.

B. Pour some fresh water and rinse the seeds, drain the dirty water through the strainer net.

C. Try "B" 2-3 times.  

 

 

 

보시면 아래에 깔린 더러운 먼지나 흙같은게 있어요. 

You can see the dirt on the bowls.

 

 

 

 

3. 이제 깨끗한 팬에 씻어둔 꺠를 올혀놓고 볶아요.

Put the seeds on the clean pan and roast them over the high heat until you don't see the water, and stir the seeds on the medium heat until the seeds turn a brown color.

 

 

 

이 동영상은 거의 다 볶은 상태에요. 주걱에 깨가 묻지 않고 고소한 참깨 냄새가 여기저기 퍼져요.

This video shows that the roasting seeds are almost done. You can smell the savory smell. 

 

4. 이제 완료 입니다. 보관통에 담아서 음식에 뿌려주시면 되요. 

It is done. You can put them on the spice storage and use them when you make some food. 

 

 

 

728x90
반응형

+ Recent posts