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BBQ 소스로 만들어야 하는데,

집에 없어서 간장 베이스로 만들어 봤어요.

처음 해봤는데 약간 짠거 말고는 맛이 너무 괜찮은거 같아요. 고기 좋아하지 않는 저도 먹는내내 돼지 고기가 정말 입에서 살살 녹네요.

 

Ingredients 재료

4lb Pork back ribs 돼지등갈비

4 pieces ginger or 4 tbs powder 생강이나 생강 가루

5 garlic cloves 마늘 5개

2 tbsp grounded coffee 커피 가루

For Marinated sauce 소스

1 apple 사과

1 1/2 onion 양파

1  1/2 cup soy sauce 간장

4 tbsp 매실액 or liquid sweets 올리고당 or corn syrup 물엿

7 tbsp sugar 설탕

4 tbsp garlic, chopped 다진 마늘

3 tbsp mirin 맛술 or 미림

1 tsp ginger powder 생강 가루나 다진 생강

Black pepper  후추

 

 

1. 등갈비를 2-3시간 정도 물에 담궈서 핏물을 뻅니다.

Put the Pork Back ribs in the cold water so let drain out the blood.

 

 

 

2. 인스턴트 팟에 갈비가 잠길만큼 물을 넣고 커피, 생강, 마늘과 함께 meat 에서 15분간 조리합니다.

Put the Pork back ribs in the instant pot, and pour enough water with grounded coffee, ginger pieces, and garlic.

Cook 15 Minutes with "meat" mode. 

 

 

 

3. 갈비가 인스턴트 팟에서 익을 동안 간장을 준비합니다. 위에 적힌 양념 재료들을 믹서기에 넣어서 갈아줍니다. 

Prepare marinated soy sauce while the ribs are cooked in an instant pot.

Put the ingredients written above in the blender and grind them. 

 

 

 

4. 2번에서 끓인 고기에요. 찬물에 씻어주시고 육수는 버리셔도 됩니다. 

Those are ribs boiled. Wash it in cold water and throw away the broth.

 

 

 

5. 씻은 Ribs을 다시 인스턴트 팟에 넣고 양념간장을 넣어준뒤에, meat 모드로 10분간 다시 조리합니다. 

그리고 saute 모드로 10분간 더 조리합니다. 

Put the washed ribs back into the instant pot, add the marinated soy sauce, and then cook again in "meat" mode for 10 minutes.

And cook in "saute" mode for another 10 minutes.

 

 

 

 

6. 오븐에 ribs을 충분한 양념과 함께 오븐에서 500도에서 10분간 굽고, ribs을 뒤집은 후 10분간 더 조리합니다. 


Bake the ribs in the oven at 500 degrees for 10 minutes with sufficient seasoning, flip the ribs and cook for another 10 minutes.

 

 

 

 

7. 양념이 너무 잘 되어서 정말 맛있어요. 마지막에 오븐에 그릴을 해서 더 맛있는거 같아요. 

The seasoning permeates the meat so well that the taste is really good. I think it's more delicious because I grilled them in the oven at the end.

부드러운 간장 치킨 같은 느낌이에요. ㅎㅎ

 

 

 

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